Emissionen Nr 5 2001


Välkommen ettan!

Nu är n0llningen snart över och det är dags att ägna sig helhjärtat åt studierna!

Adam Malmcrona, SNO

Det är trots allt studierna som fört Dig till KTH, eller?

Du påverkar själv undervisningen!

Din kommande studietid innehåller rikligt med undervisning, en undervisning som är till för Dig. Det innebär även att Du bestämmer hur Du vill att undervisningen skall vara, samtidigt som föreläsare, övningsassistenter och annat löst folk står till Ditt förfogande! Dessa vill inget hellre än att hålla en så bra undervisning som möjligt, men hur skall de göra det om de inte vet hur Du vill ha den?

Nyckelordet är feedback! Och det är Du som ser till att de får feedback! Och ju tidigare feedbacken kommer, desto mer kan man påverka! Tänk dig att Du sitter på en föreläsning och föreläsaren använder en dubbeltimme för matematisk härledning av en blykropps förmåga att flyta i sirap. Tycker Du detta är oerhört spännande och vill höra mer, säg då till föreläsaren!

Tycker Du däremot att han/ hon istället bör lägga undervisningstiden (för det är ju trots allt Din dyrbara tid som går åt) på att räkna ett illustrativt exempel eller att han/hon skall anordna en paneldiskussion om huruvida noshörningen är utrotningshotad eller inte, säg till föreläsaren så ordnar han/hon det!

Kursnämnder

Det finns även möjlighet att samordna feedbacken genom så kallade kursnämnder. Cirka 4 teknologer (det vill säga Du själv och några till) går ihop och bildar en kursnämnd vars uppgift är att hålla en dialog med kursansvarig/föreläsaren om hur undervisningen kan förbättras. Kursnämnden fungerar även som länk mellan studenterna och föreläsaren i den mån kursnämnden löpande samlar på sig åsikter från årskullen och framför dessa till föreläsaren under kursens gång.

Vad finns det för fördelar med att vara med i en kursnämnd? Jo, utöver de materiella privilegierna såsom att kursnämnden som tack för hjälpen får dela på två häften bas- och två häften tilläggslunchkuponger samt får det kursmaterial som institutionen ger ut helt gratis, så får Du en bättre undervisning! Vill Du veta mer om kursnämnder? Kolla in ESNs hemsida, www.e.kth.se/​esn

ESN arbetar för bättre utbildning

ESN – elektrosektionens studienämnd – är en sammanslutning elektroteknologer som arbetar på olika nivåer för att förbättra undervisningen. Kursnämnder är ett medel för omedelbara förbättringar av en specifik kurs. Men ESN arbetar även i ett mer långsiktigt perspektiv. Exempelvis så sitter vi i flera institutionsstyrelser och är med på möten där utbildningens framtid diskuteras.

ESN behöver Dig! Det är Du som ger oss idéer om hur Du vill att Din utbildning ska se ut och hur ESN ska arbeta! Tveka inte att kontakta oss på <esn@e.kth.se>! Och lycka till med studierna!

Adam Malmcrona,
studienämndens ordförande.
<sno@e.kth.se>

PS. Har Du räknat antalet gånger jag använde Du eller liknande i texten ovan? Förhoppningsvis inser Du att det enbart är Du som kan förbättra din utbildning! DS.



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.