Emissionen Nr 2 2001: Oskuld rök på Skutan i Åre


Åre-Resan

Fem dagar av synd fyllda med vin, kvinnor och sång under studentveckorna i Åre. Låter det bekant kan du sluta läsa nu, annars är det bara att njuta av nedanstående lektyr.

[Bild]

Tre män och en luden oskuld!

Det var en tapper skara som trots kylan hade samlats vid Millespottan lördagen den 29 januari kl. 22:00. Bussen skulle strax avgå mot Åre för att låta vissa studenter njuta av Åres backar och nattliv för fem dagar under TIGO's studentveckor i Åre.

Bussresan tog ca 9 tim inklusive en timmes rast på vägen. Vi från Elektro hade belägrat en tredjedel av en buss så i början hördes fullt av muntra skratt samt en allmänt god stämmning hos deltagarna. Efter rasten så tystnade dock hela bussen fort då de flesta försökte sova.

Det var via maskinsektionen som vi från Elektro hade införskaffat våra biljetter, och tro det eller ej men allt gick bra och snabbt när vi kom fram. Det var bara att lämna in alla väskor i ett förråd och bege sig ut i backen direkt.

[Bild]

Vissa gick hem före alla andra

Time To Hit Da Slopes

Hälften av alla studenter blev placerade i Fjällbyn och andra hälften i Sunwing. Vi hade tur som hamnade i Sunwing enligt undertecknad, eftersom det var nära till alla affärer, nattklubbar och förstås Sunwings bubbelpool och Afterski (som för övrigt rockade fett). Första dagen gick det väl ganska så hyfsat för alla förutom för en av nybörjarna (undertecknad) som tack vare sin skidcoach fick den hårda skolan att åka i röd backe direkt. Som väntat slutade den lilla historien med en luftfärd, exceptionellt förstorad tumme och ytterligare en full student i bubbelpoolen. Skidcoach Tillven tyckte dock att man skulle prova att nyttja en beprövad medicin (8 delar Explorer och 2 delar läsk, ger en härligt transparent färg) för att minska svullnaden. Eftersom det var en rätt så läskig svullnad så tyckte undertecknad att det borde behövas rätt så mycket medicin, i vilket skidcoachen instämde.

Tyvärr förhöll det sig så att eleven, hans skidlärare och en hangaround från Åkersberga MC, gänget mer kända som vinnarna, fick ta en taxi ner till Bygget (där kvällens TIGOfest var) titta på den stora kön och sedan åka taxi hem. Dag två visade sig att bli trevlig skiddag eftersom medicinen hade fungerat och det susades ned för backarna i Duved. Nästan alla var överens om att den sexsitsiga liften som hade vindvisir var ett stort plus. Det kändes som om det var lagom med folk i backen och underlaget var bra, förutom lite is på en del ställen.

[Bild]

Elin och Björn sjunger valda delar ur Grease.

[Bild]

Somliga var ur balans lite mer än andra ...

Besök av Olyckan

Tyvärr så kantades vår lilla resa av en mängd olyckor. Olle Granberg skulle göra ett hopp som dessvärre slutade med ett besök hos farbror doktorn för att se i vilket skick hans knä var.

Micke Berglund blev lite avundsjuk och tyckte att han också behövde ett besök så han såg till att ramla och fick en gipsad hand som belöning. Fler skador blev det när Björn Stenberg skulle lyfta ut sin packning och det knakade i hans rygg.

Trots alla olyckor så var stämningen på topp varje kväll med sprit och sång i vår lägenhet. De flesta av Elektroskidåkarna tittade in vid något tillfälle. Fast man undrar ju vad Ted Åström gör nuförtiden.

[Bild]

Snart råkar jag släcka lampan

Avslutningsfest med Hellacopters

Eftersom det var studentveckor i Åre så var det förutom en massa fulla studenter också en avslutningsfest som verkade vara något att bevista. Hellacopters skulle spela på Bygget och de flesta från Elektro hade bestämt sig för att ikväll så skulle de minsann vara där i tid. Många av oss hade laddat med afterski och öl i bubbelpoolen.

Efter en förfest med minst sagt högt tempo där kommentarer som Skicka det där nu! haglade, så kom vi fram till Bygget och märkte att alla i hela Åre hade resonerat som vi – fast tidigare! En smockfull kö med några vakter som kan liknas vid skrikiga dagisfröknar som helt har tappat kontrollen över situationen var vad vi bjöds på när vi anlände. Efter ungefär 45 minuters köande (läs bitande-dra-ihåret- jag-ska-bara-fram-lite-ochkolla) så gav även de mest enträgna (Marcel & Anders) ur Elektrosektionen upp.

Trodde vi i alla fall, tydligen så hade vi alla slagits av köprinsessan Elin Wide som hade lyckats (??!!) ta sig ända fram till början på kön. Där hade vakterna berättat att de hade stängt insläppet för kvällen. Sedan förstod inte vakterna varför kön inte minskade (??!!). Vakterna hade valt att lägga allt krut på att få kön rak istället för att tala om för de frusna stackarna som ville komma in, att de hade stängt insläppet.

För de flesta slutade kvällen på Diplomat, ett ställe förknippat med pinsamma raggningsförsök och dålig musik. En konsert med Hellacopters hadevarit bra men att bli skitfull på Diplomat gick tydligen också. Sist vill jag bara säga att skidresan blev i överlag väldigt lyckad och jag rekommenderar alla som gillar skidor att hänga med nästa år!

Text: Anonym fegis
Bild: Jenny


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.