Emissionen Nr 2 1996: SIK-resa


Potentiaalin Tasaus 75
eller Potentialutjämningen 75

Det var ett fagert gäng som möttes vid Viking Lines terminal på torsdagen den 16 februari. Det var bland andra tre från styret och fyra från EESTEC.

Då detta nummer går i våldets tecken kan vi nämna en våldsam händelse som inträffade på båten. På dansgolvet föll en dam som i det närmaste kan beskrivas som saturnus. Hon utförde detta konststycke lätt överförfriskad utan musik och innan baren hade öppnat. Tyvärr fick vi ingen bild på detta, troligtvis smärtsamma fall, då ingen vidvinkel hade räckt.

Jobba Volvo!

Väl framme i Helsingfors mötte vi sikarnas ordförande Magge som lotsade runt oss ett tag. Han var en av de ansvariga för balen. För att döda lite tid fick vi och EKAK, Elektroteknologsektionens Kalle Anka Kommite (Chalmers), träffa Matti Hirvikallio. Han representerar TEK, som är den finska motsvarigheten till CF. Under en timmes kaffepimplande höll han ett föredrag om skillnaden mellan civilingenjör, ingenjör, tekniker, kassörska och sig själv.

Nu är det vår?

Bastun, som sades vara nordens största bastukomplex med tre aggregat som tillsammans gav 45 kW, gav en mycket trevlig värme. Detta medförde att hormonerna slog ut i full blom och kom-och-sitt-i-mitt-knä-tecken blev väldigt vanliga. Ett nästan fulltaligt Kårspex var där, med till exempel vår esekret Martin (psst! Martin, du är skyldig mig en öl), så förutom sikarna var det en stor hop elektriker där. Det bastades till sent inpå natten med efterkör hos oss, tydligen.

Taa tatada tada tadaa ... (Rocky-temat asså).

Nästa dag var det dags för att leka turist. Det vackra Helsingfors låg inbäddad i snömodd och kall, kall luft. Vi besökte den berömda kyrkan som ligger på en höjd och där hörde jag Rockytemat då jag sprang uppför trapporna, se bild kanske. Sedan växlades det pengar och jag blev blåst på 50 FIM, dumme Schwede.

Have a nice day!

Hördes det sägas på olika språk då det blev dags för Balen. Det var en stor och lång tillställning med runt 500 personer. Många studenter kom ifrån Europa från länder såsom Italien, Spanien, Holland, Schweiz, Österrike, Ungern och även Ukraina. De flesta hade varit där i en vecka och festade flitigt som vi andra festsugna eftersläntrare. Som huvudrätt var det tysk älg, vilken visade sig vara rådjur! En vältalig herre höll ett 20 minuter långt tal på finska och gav även ut detta tal sammandraget på engelska, det var 3 A4 det. Detta bidrog nog till de ständiga konferenser som hölls både på dam- och herrtoaletterna, där det bjöds på allehanda möjliga drycker. Till det yttre tedde sig sittningen ibland något kaotisk. Det togs upp sånger efter deltagarnas egna behov och humör. Men detta var helt ok enligt sikarnas sed, så vi sjöng Gums visa.

Yo, efterköret!

Dit forslades alla med bussar och där bjöds det på sallad. Det röktes cigarr. Det inmundigades Koskenkorvasalmiaki. Disko med lite på tå häv och enligt illvilliga rykten på tå släp. Sen bar det iväg till bastun igen. Där fortsatte natten tills det var dags för den omtalade sillfrukosten. Men vi for hemåt. Perkele. Det var endast två av oss som stannade och avnjöt sillisen.

Salmiaki rules!
Thord E94


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.