Emissionen Nr 7 1995: Sista sidan?


I A E S T E

Om du känner att dina resepjuck är en aning trånga och du vill resa utomlands så har IAESTE på kåren en lösning. Praktisera utomlands!!

Tursamt nog råkar IAESTE vara just en sådan organisation som förmedlar praktik utomlands. Organisationen bildades 1948 i England, efter kriget med stort K, för att främja ett internationellt utbyte och för att bygga kulturella broar mellan länder.

IAESTE är politiskt- och religiöst obundet, fast helt klart emotionellt bindande .... Nu finns nätverket representerat i mer än 60 länder världen över!

Rent konkret så arbetar alla medlemmar med att knyta kontakt mellan företag och studenter över landsgränserna för att:

  1. Ge studenterna en chans att göra sin praktik utomlands.
  2. Företagen ska kunna knyta till sig utländsk kompetent och lära känna en ny kultur.

Så var kommer Du , kära läsare, in i bilden? Jo, om du, Gud förbjude, är totalt ointresserad av att knyta kulturella band och att skaffa dig en intressant utlandserfarenhet. Då kan du alltid lura in dig i IAESTE-kommitten. Den största delen av vår tid spenderar vi nämligen på de praktikanter som har valt att göra sin utlandspraktik här i vårt vackra land. Vi anordnar en massa trevliga aktiviteter och ordnar med sådant som man kan behöva om man kommer till ett främmande land, ex bostad. Det kan låta rudimentärt men är alls icke något att negligera.

Självklart, så får du samma service om du skulle välja att jobba utomlands med IAESTE.

För övrigt kan du behöva hjälp med sådant som: vilken affär man handlar mat i, vilken pub man borde gå till om man vill möta likasinnade, etc. Det är där vår fadderverksamhet kommer in. Det hela kan låta mycket komplex men är egentligen ganska enkelt. Om man har lust att göra lite praktikjobb, fast utomlands, då kollar man upp med oss efter jul.

Närmare bestämt i februari 1996. Då står en hel del företag listade som man sedermera kan söka till . Listorna kommer upp på anslagstavla väldigt nära kopieringsmaskinen och toaletterna på första våningen i Kårhuset. Ansökningsblanketter fås genom oss.

Känner man att man vill aktivera sig lite kårmässigt så kan man helt enkelt anmäla sitt intresse via e-mail (iaeste@elixir.e.kth.se) eller ringa vår telefonsvarare(21 52 03).

IAESTE-kommitten


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.