Emissionen Nr 5 1994: Åter i 12:an!


Äntligen: Åter i 12:an!

Efter en hård flyttvecka var det dags att inviga 12:an, och vem kan väl vara mer lämpad för det än allas vår favoritkanslichef Inger Larsson? Men vi ska inte gå händelserna i förväg:

[Bild]

Strax innan klockan 12:12 skulle alla intresserade teknologer samlas på borggården för att bevittna den högtidliga (åter-)invigningen av 12:an. Vädergudarna var på arrangörernas sida och solen sken.

Det var ganska många Elektriker som hade kommit för att vara med på invigningen, och Amiralitetet hade dagen till ära plockat fram en salutkanon modell lite större. När klockan hade masat sig fram till 12 minuter över 12 och ordförande Mattias Nyrén hade sagt några väl valda ord sköts salut för tolvan.

Därefter bjöds det på champagne och tilltugg, och sedan var det dags för Inger att klippa bandet. Direkt efteråt samlades alla runt baren för att titta på när PRIPPS-Harald invigde den. Någon illasinnad person hade emellertid kopplat ett fyrverkeri till baren, och när bandet klipptes av fylldes 12:an först med fyrverkeri och sedan med rök... Alla hittade dock fram till baren för att förse sig med gratis öl.

Invigningsfest

På kvällen var det dags för första festen i nya 12:an: det stora invigningskalaset. Klädseln var valfri, bara man inte hade overall på sig. Det var ett stort antal deltagare på festen, så många att det nya vextrummet blev fullsatt, och att Esquadern började dagen efter verkade inte bekymra någon. Maten var god (har jag för mig, det var länge sedan...) och stämningen var som vanligt på Elektros kalas, det vill säga på topp.

[Bild]

Efter maten förflyttade folk sig till pelarsalen där festarrangörerna hade lyckats att få tag på ett band som spelde. Trängseln i pelarsalen kunde av rent fysiska orsaker inte vara mycket större, det går helt enkelt inte att komprimera en människa hur mycket som helst.

När bandet spelat sig trött och sjungit sig hest tog diskjockeyn över och dansgolvet fylldes av danssugna teknologer vilt svängande sina lurviga.

Kvällen slutade i dansens tecken, och så småningom gick alla hem glada och nöjda efter en lyckad invigningsfest i 12:an.

Örjan Ljungqvist


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.